Volvo XC40 automotions Car of the Year 2018

Volvo's nieuwe XC40

Auto van het Jaar 2018
De Volvo XC40 is uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2018 in Europa! De XC40 scoorde uitermate goed op functionaliteit, veiligheid en zijn brede aanbod van moderne motoren en aandrijvingsvormen. De XC40 beschikt over de perfecte mix tussen prijs, innovatie en vormgeving.

Veiligheid voorop
De nieuwe Volvo XC40 beschikt over een veiligheidsniveau dat niet eerder in zijn klasse te zien was. Award winnende veiligheidssystemen in combinatie met de connectiviteit en infotainment uit de voorgaande succesvolle 60- en 90-serie maken deze Volvo tot een bolide met een unieke gebruikerservaring.

De nieuwe SUV is ontworpen voor het moderne stadsleven. De XC40 maakt het woon-werkverkeer minder stressvol en daarmee plezieriger. Met technologieën zoals de Pilot Assist, een 360 graden camera en een Cross Traffic Alert met Auto Brake komt VolvoCars met een auto die het meest complete veiligheidspakket in zijn klasse heeft. Naast dit complete pakket, profiteert de XC40 ook van infotainment van de 60- en 90-series. De XC40 is een creatief en onderscheidend nieuw lid van de Volvo-modellenfamilie. 

De Volvo XC40 is standaard uitgerust met o.a.:

  • Complete veiligheids- en rijassistentiesystemen bestaand uit: Pilot Assist, City Safety, Run-off Road Protection, Run-off Road Mitigation, en Cross Traffic
  • Een 360 graden camera met assistentie bij parkeren
  • Een Alert-systeem met Auto Brake
  • Senus infotainmentsysteem inclusief groot verticaal touchscreen 
  • Panoramadak

Verder beschikt de XC40 over een digitaal 12,3-inch instrumentenpaneel, een 9-inch touchscreen voorzien van Sensus Connect, LED-koplampen en 17-inch lichtmetalen velgen. De XC40 is voorzien van een sterke en efficiënte 1,5-liter driecilinder turbomotor met 115 kW (156 pk) vermogen. 

Het moderne stadsleven biedt uitdagingen voor bestuurders in elke vorm. Met de XC40 worden deze belastende uitdagingen weggenomen. Het verkennen, herkennen en uiteindelijk handelen naar deze situaties maakt de Volvo XC40 tot de veiligste auto in zijn klasse. De Volvo XC40 biedt ook een radicaal andere kijk op het opbergen van spullen in de auto. Het ingenieuze interieurontwerp biedt bestuurders van de XC40 onder meer functionele bergvakken in de portieren en onder de stoelen, een speciale plek met inductielaadmogelijkheid voor telefoons, een uitklapbare haak voor kleine tassen en een uitneembare afvalbak in de middenconsole.

Meer info:

automotions

Volvo

Locaties: Goes, Middelharnis / Sommelsdijk

Telefoon: 0113-275 000 (Algemeen)

Meer contactgegevens

Volvo
XC40

Verticale tabs