Opslag en wisselen van banden regelt u eenvoudig bij automotions

Tijdens de overgang van het zomer- en winterseizoen is het verstandig om uw banden te wisselen. Alleen waar bewaart u de set banden die u niet gebruikt? Wanneer u geen ruimte of zin hebt in opslag van uw zomerbanden of winterbanden bij u thuis, laat u ze gewoon achter bij automotions. In elke vestiging is een speciaal magazijn ingericht waar we uw banden bewaren. Wanneer u een afspraak bij ons hebt ingepland, zorgen wij ervoor dat de banden klaarliggen voor de bandenwissel. Daarbij zijn uw banden verzekerd tegen diefstal en brand.

Tarief bandenopslag
Opslag van uw autobanden wordt altijd berekend op basis van één zomer/winter seizoen, ofwel 6 maanden. Hiervoor rekenen we een vast bedrag van €36,- inclusief BTW.

Tarief bandenwissel
De bandenwissel is op basis van een set van vier wielen (band-velg combinaties). We demonteren de wielen op uw auto en zetten de winter- of zomerwielen er weer op. Uiteraard controleren we de profieldieptes en de bandenspanning en draaien we de wielen met een speciale momentsleutel vast. Bij Peugeot betaalt u hiervoor €48,- inclusief BTW, voor Mercedes-Benz is dit €85,- inclusief BTW. Voor een losse bandenwissel geldt een toeslag van € 30,- in totaal.

Tariefoverzicht voor particulieren

Prijsopbouw Peugeot Mercedes-Benz
Opslag 6 maanden (incl. btw) €36,- €36,-
Montage set (incl. btw) €48,- €85,-
Totaalbedrag €84,- €121,-

 

Vervang uw banden op tijd!
Wettelijk gezien moeten uw banden vervangen worden bij een profieldiepte van minder dan 1,6 millimeter. De ANWB adviseert banden te vervangen als er 2 millimeter of minder op zit. Voor winterbanden is dit 4 millimeter of minder. Zorg in ieder geval dat u elk seizoen op de juiste band rijdt.

Twijfelt u? Wij voorzien u graag van advies!