APK bij automotions

De APK (Algemene Periodieke Keuring) is een term die iedereen met een auto wel kent. Je kunt het vergelijken met de jaarlijkse controlebeurt van je tandarts. Niemand heeft er zin in, je bent vooraf bang dat er bijzonderheden zijn en hoopt maar dat je er snel, zonder kleerscheuren of gekke kosten vanaf komt.  APK zorgt bij veel mensen voor dezelfde gevoelens.  Maar wat is het eigenlijk en waarom moeten we ons aan deze Europees wettelijk verplichte keuring houden?

Hieronder een stukje uitleg betreffende de APK:

De APK is een fijne waarborg voor wat extra veiligheid op straat. Zonder deze verplichting zou de kans een stuk groter zijn dat pech op de weg een dagelijks terugkerend beeld zou worden , want die weggebruiker voor je kan zomaar een essentieel onderdeel verliezen, want ach.. die auto is dan wel niet meer helemaal in orde maar zolang hij nog start rijdt de beste man er gewoon de snelweg nog mee op. Of je glijdt per ongeluk uit in een spoor olie op straat die zich vormt omdat er gewoonweg geen regels meer zouden zijn of een auto nog wél of niet veilig is. En zeg nou zelf, jij hebt ook liever niet dat je motorblok er onderweg uit klapt. Daarom zouden we deze keuring als een fijne, geruststellende gedachte moeten gaan ervaren in plaats van een zenuwachtig bezoekje aan de tandarts

Omdat we dit jaarlijkse bezoekje graag ontzorgen hoef je niets anders te doen dan een afspraak bij ons te maken. We hanteren vriendelijke tarieven, al onze  vestigingen zijn APK gecertificeerd én onze vakspecialisten (in de volksmond ook wel monteurs genoemd) zorgen ervoor dat jouw auto zorgvuldig wordt nagekeken.  En mocht er dan toch ineens een ‘gaatje’ gevonden worden, dan zorgen wij dat deze netjes gerepareerd wordt zodat je weer met een gerust hart voor een jaar de weg op kunt.