Nieuws

Werken en leren bij automotions

Automotions, officieel merkdealer van zes automerken in Zuidwest Nederland, vindt het belangrijk om te investeren in de toekomst. In lijn met deze visie is in 2016 het programma ‘autoPROmotions’, met als doel om talenten vanuit het onderwijs te werven, ontwikkeld en in de markt gezet.

Automotions in aangesloten bij ‘Bedrijf + School’, een organisatie die jongeren stimuleert voor een technische toekomst. AutoPROmotions heeft als doel deze doelgroep te informeren/begeleiden met het vinden van een stageplek of baan binnen het bedrijf. Op deze manier kunnen leerlingen kennismaken met het bedrijf en de branche. Aan de andere kant investeert het bedrijf in de toekomst door jong talent te werven.

In samenwerking met het Scalda in Vlissingen en het Radius College in Breda worden de groepen (dealerklassen) opgeleid tot ‘Eerste Autotechnicus’. De  opleidingskosten en het boekengeld worden volledig door Automotions voldaan. De leerlingen uit de dealerklassen gaan één dag in de week naar school en werken vier dagen in de week binnen één van de automotions vestigingen. Naast ‘studie en praktijk’ organiseert automotions een aantal keer per jaar een aantal leerzame en leuke excursies.

Excursies
Wat is er nu leuker dan een kijkje achter de schermen bij bedrijven en leveranciers die ons dagelijks voorzien van hun producten? Afgelopen jaar zijn er excursies georganiseerd naar o.a. Total  in Ertvelde (België) en Inter-Sprint, het grootste bandendistributiecentrum van Europa, in Moerdijk. Tijdens deze excursies was een veelzijdige bedrijfsrondleiding onder deel van het programma en konden de leerlingen ervaren hoe de producten verwerkt worden voor ze de werkplaatsen bereiken. Dit is niet alleen educatief, maar vooral ook erg gezellig!

Lijkt het jou leuk om Autotechnicus te worden via het autoPROmotions programma?
Bezoek de opendagen op vrijdag 18 en zaterdag 19 januari bij het radius College in Breda of op vrijdag 1 en zaterdag 2 februari bij het Scalda in Vlissingen en kom meer te weten over autoPROmotions!

Naar nieuwsoverzicht