Vanaf 1 november 2020 gaan wij verder onder de naam Louwman. Klik hier voor meer informatie.
Vanaf 1 november 2020 gaan wij verder onder de naam Louwman. Klik hier voor meer informatie.
Vanaf 1 november 2020 gaan wij verder onder de naam Louwman. Klik hier voor meer informatie.

Nieuws

Smart eerste merk dat volledig op elektrische aandrijving overstapt

Vanaf 2020 wereldwijd alleen nog elektrisch
Smart neemt in 2020 volledig afscheid van de verbrandingsmotor. Vanaf dat moment zullen er in de VS en Europa enkel nog elektrische Smarts verkocht worden. De rest van de wereld volgt kort daarna. Dit maakte Dieter Zetsche, ceo van Daimler, bij het begin van de IAA te Frankfurt bekend. Volgens Zetsche wordt Smart daarmee het eerste automerk dat volledig van verbrandingsmotoren op elektrische aandrijving overstapt.

Begin dit jaar maakte Daimler al bekend dat er in de Verenigde Staten enkel nog elektrische Smarts verkocht zullen worden. Als reactie daarop kondigde twee derde van de Noord-Amerikaanse dealers aan te stoppen met de verkoop van het merk. Huub Dubbelman, manager corporate communications van Mercedes-Benz Nederland , verwacht niet dat er in Nederland dealers zullen afhaken. “Nederland is een gidsland op het gebied van elektromobiliteit. Toen tien jaar geleden de eerste elektrische Smart werd geïntroduceerd, was er nog geen enkele laadinfrastructuur. Nu hebben we meer dan 30 duizend laadpunten.”

Logische stap
Dubbelman ziet het afscheid van de verbrandingsmotoren dan ook als een logische stap. “Er is steeds meer aandacht voor de luchtkwaliteit in de steden. De elektrische Smart past helemaal in de plaatje. Daarnaast is het goed dat we nog twee jaar krijgen om die overgang geleidelijk te laten plaatsvinden. Het kost nog wat tijd voor de markt echt toe is aan elektrisch rijden. Van het oude model hebben we in Nederland 700 tot 800 elektrische Smarts verkocht. Per 1 juli is het nieuwe model op de markt en begin volgend jaar komt de versie op de markt die geschikt is voor snelladen. Ik verwacht dat de elektrische Smart dan goed verkocht zal worden.”

Naar nieuwsoverzicht