Nieuws

Opel presenteert de nieuwe generatie Vivaro

De Vivaro is sinds de eerste generatie in 2001 niet meer weg te denken uit de groeiende markt voor middelgrote bedrijfswagens. 18 jaar later, in 2019 presenteert Opel de compleet nieuwe generatie. De nieuwe Vivaro voelt en rijdt als een personenauto, met voorzieningen als een Head-up display, 180 graden achteruitrijcamera, Forward Collision Alert en Automatic Emergency Braking. Daarnaast is het model uiteraard leverbaar met de meest moderne infotainmentsystemen.

De Vivaro wordt leverbaar in drie lengtevarianten, om alle segmenten in de markt te kunnen bedienen. De compactste versie van 4,60 meter lang is uitzonderlijk wendbaar en heeft een opmerkelijk korte draaicirkel van 11,3 meter. De standaard laadinhoud bedraagt 4,6 m3 en kan worden uitgebreid tot 5,1 m3 dankzij de FlexCargo doorlaadmogelijkheid onder de passagiersstoel. Hierdoor kunnen objecten van maximaal 3,32 meter lengte worden meegenomen.

De lengtevarianten van 4,95 en 5,30 meter hebben een laadinhoud van respectievelijk 5,8 en 6,6 m3. Dankzij FlexCargo kunnen objecten van maximaal 3,67 of 4,02 meter lengte worden vervoerd. Het interieur heeft talrijke opbergvakken en verandert in een handomdraai in een mobiel kantoor. De rugleuning van de passagiersstoel is eenvoudig plat te leggen en dan heeft de bestuurder een ‘tafeltje’ tot zijn beschikking.

De aantrekkingskracht van de nieuwe Opel Vivaro is niet alleen te danken aan het laadvermogen en de grote hoeveelheid technologie, maar ook aan de moderne motoren en transmissies, waaronder een 8-traps automaat. Daarmee staat de Vivaro garant voor een uiterst efficiënt verbruik.

Verder dragen ook de onderhoudsintervallen tot 50.000 km bij aan de gunstige bedrijfskosten. De hooggeplaatste koplampen en de bescheiden dakhoogte van 1,90 meter verlagen bovendien het risico op schades. Dit alles maakt de nieuwe generatie Opel Vivaro een van de meest kostenefficiënte en praktische bedrijfswagens op de markt.

De nieuwe Vivaro is te bestellen vanaf eind februari en staat tegen het einde van de zomer bij ons in de showroom.

Naar nieuwsoverzicht