Nieuws

Opel Crossland X verkozen tot beste gezinsauto van Nederland!

Opel Crossland X

Op de negenmaandenbeurs in Amsterdam is de Opel Crossland X verkozen tot gezinsauto van het jaar. De voornaamste argumenten om dit model als winnaar te kiezen, waren veiligheid en praktisch gebruiksgemak.

Voorafgaand aan en tijdens ‘hét evenement voor (aanstaande) mama’s’ konden geïnteresseerden en bezoekers hun stem uitbrengen. Al op dag 1 van de beurs nam de Opel Crossland X de leiding voor de titel ‘Beste gezinsauto van Nederland’. Geen van de andere genomineerde automodellen kon de Crossland X tijdens de vijf dagen durende verkiezing nog bedreigen.

Gebruiksgemak en veiligheid
Voor een jong gezin zijn dit natuurlijk de belangrijkste pijlers van een nieuwe auto. Met zijn comfortabele, hogere zitpositie biedt de Opel Crossland X uitstekend overzicht in elke verkeerssituatie. Het flexibel ingedeelde interieur is voorzien van praktische opbergvakken en de bagageruimte is van een toch al riante 410 liter uit te breiden tot 1.255 liter met de (verschuifbare) achterbank neergeklapt. De bagageruimte is bovendien in twee compartimenten te verdelen dankzij de in hoogte verstelbare FlexFloor.

Extra veiligheid biedt de Crossland X ook met zijn LED-verlichting en dynamische bochtverlichting (AFL, Adaptive Forward Lighting), achteruitrijcamera en Head-up display die belangrijke informatie in het zicht van de bestuurder weergeeft. Daarnaast is de Crossland X uit te rusten met Advanced Parking Assistant II, een systeem dat detecteert of een parkeerplaats groot genoeg is en vervolgens de besturing van de auto over kan nemen gedurende de parkeermanoeuvre.

De Opel Crossland X is leverbaar vanaf € 19.999,- in de Selection-uitvoering met een 1.2 benzinemotor van 60 kW (83 pk) en een vijfversnellingsbak. Een interessante aanbieding is ook de ‘120 Jaar Edition’ van de Crossland X (vanaf € 23.899,-), ter ere van het 120-jarig bestaan van Opel. Deze biedt een ongekend rijke uitrusting, met als speciaal toegevoegd aanbod een automaat voor het symbolische bedrag van € 120,-.  

 

Naar nieuwsoverzicht