Nieuws

Onthulling nieuwe Mercedes-Benz B-Klasse

Mercedes-Benz heeft tijdens de Paris Motor Show de nieuwe B-Klasse onthuld. De nieuwe B-Klasse is nóg dynamischer, praktischer en chiquer dan zijn voorgangers.

De nieuwe B-Klasse heeft hetzelfde platform als de A-Klasse. Met zijn lengte van 2.73 meter is hij 3 centimeter groter geworden. Mercedes-Benz komt volgend jaar uit met een uitvoering waarbij de achterbank verschuifbaar is zodat de bagageruimte van 455 liter toeneemt naar 705 liter.

Technologie
De B-Klasse beschikt over twee 7-inch schermen en het Mercedes-Benz User Experience infotainmentsysteem. Natuurlijk kunnen ook de nieuwste technologieën niet ontbreken bij de nieuwe B-Klasse. Zo beschikt hij over verschillende driving assistance systemene zoals Active Distance Assist Distronic, Active Emergency Stop Assist, Active Lane Change Assist en Active Brake Assist.

Motoren
De nieuwe B-Klasse wordt geleverd met een diesel- of benzinemotor. Er is keuze uit een 150 of 190pk  2.0-liter dieselmotor. Verder krijgt het model de beschikking over een 116pk sterke dieselmotor met 1,5 liter inhoud. Daarnaast is er keuze uit een benzinevariant: een 1,3 liter turbomotor met 136 of 163pk.

De nieuwe Mercedes-Benz B-Klasse is vanaf december te bestellen. De levering is vanaf februari.

Naar nieuwsoverzicht