Nieuws

Nieuwe Opel Combo maakt zijn debuut

De vijfde generatie van de Combo maakt op 19 september aanstaande in Hannover zijn debuut op de IAA voor bedrijfsauto's. De nieuwe Opel Combo is ontwikkeld met het oog op de beste efficiency en tegen de laagste kosten in dit segment. Daarvoor heeft de auto een geheel nieuwe voertuigstructuur, een ingenieuze indeling en unieke technologie aan boord. De nieuwe Combo is een enorme stap voorwaarts ten opzichte van het huidige model.

Groot aantal ruime varianten
De nieuwe Combo is er in een groot aantal varianten, zoals een versie van 4,40 meter lengte en een langere versie van 4,75 meter. Beide bieden naar keuze twee of drie zitplaatsen. Opels nieuwe compacte besteller excelleert met een laadruimte van tot wel  3,9 m3 en een laadvermogen van maximaal 1.000 kg. De laadvloer heeft een maximale lengte van 2.167 mm. Essentieel voor bedrijven is het feit dat de ruimte tussen de wielkasten breed genoeg is voor een Europallet en ook in de korte versie lang genoeg voor twéé Europallets. De lage laadvloer – slechts 557 mm hoog – maakt het inladen van grote voorwerpen gemakkelijk. Lange voorwerpen, zoals planken, kunnen schuin worden vervoerd, waarbij ze dan door de optionele dakklep naar buiten steken.

Opel introduceert in de nieuwe Combo een unieke voorziening in dit segment: de overbeladingsindicator. Met één druk op de knop geeft het systeem, dat voorzien is van een sensor, aan of de nieuwe Combo niet is overbeladen. De Combo is voorzien van nog meer innovatieve technologie en tot wel negentien assistentiesystemen die manoeuvreren en goederen of mensen vervoeren makkelijker, veiliger en comfortabeler maken.

Nieuwe technologieën
De optionele Permanent Rear View Camera fungeert als een digitale achteruitkijkspiegel – wat het uitzicht naar achteren uit de gesloten en/of volgeladen bestelauto aanzienlijk verbetert. Een tweede camera in de buitenspiegel aan de rechterkant maakt de ‘dode hoek’ zichtbaar voor de bestuurder. Verder kan de nieuwe Combo worden uitgerust met het nieuwe Flank Guard-systeem, dat met input van sensors voorkomt dat de auto vervelende en kostbare beschadigingen oploopt tijdens het manoeuvreren in een kleine ruimte. Het systeem waarschuwt zodra de auto met de zijkant een obstakel als een muurtje, een pilaar of een ander voertuig dreigt te raken.

Voor gebruik op bijvoorbeeld bouwterreinen, in modder, zand en sneeuw, waar extra tractie wenselijk is, is de Combo ook leverbaar met het adaptieve IntelliGrip tractiesysteem, dat de voorwielen extra grip geeft. En de optionele, ultramoderne infotainmentsystemen, geschikt voor Apple CarPlay, zorgen dat de bestuurder altijd gemakkelijk ook de meest afgelegen bestemming vindt.

Verder wordt de Combo met dezelfde ultramoderne rijassistentiesystemen geleverd als de personenversie, de Combo Tour. Enkele zijn uniek in het segment, hierbij gaat het o.a. om Forward Collision Alert met voetgangersdetectie en Automatic Emergency Braking, Lane Keep Assist, Hill Descent Control, Speed Sign Recognition en Driver Drowsiness Alert. Verder bieden de nieuwste generatie infotainmentsystemen uitstekende connectiviteit aan board.

Voertuigstructuur
De nieuwe, vijfde generatie is ontwikkeld met een complete nieuwe voertuigstructuur van Groupe PSA, de onbetwiste Europese leider op het gebied van bedrijfsauto’s. Daarom is het geen verrassing dat de nieuwe Combo een van de meest competente en veelzijdige bedrijfsauto’s op de markt is. De nieuwe Opel Combo is er in diverse varianten, geschikt voor talloze toepassingen.

 

Naar nieuwsoverzicht