Nieuws

Maximale veiligheidsscore Euro NCAP voor nieuwe Volvo S60 en Volvo V60

De nieuwe Volvo S60 en V60 hebben in de Euro NCAP test de maximale score van 5 sterren behaald. Hiermee wordt wederom Volvo’s claim onderstreept dat het met alle modellen een van de veiligste auto’s op de weg zet. Ondanks de steeds strengere veiligheidseisen, weet Volvo met alle geteste modellen deze maximale score te halen. Bij deze nieuwste veiligheidstest is er extra aandacht voor actieve veiligheidstechnologie, zoals de automatische detectie van fietsers en automatische noodstopsystemen.

De gehele Volvo modellenrange is standaard uitgerust met actieve veiligheidssystemen met Autobrake technologie. Als wereldprimeur op de Volvo S60 en V60 remt het geavanceerde systeem nu ook af in het geval van dreigende botsingen met tegemoetkomend verkeer. City Safety is het enige systeem op de markt dat zowel voetgangers als fietsers en grote dieren detecteert.

De nieuwe Volvo V60 werd eerder dit jaar in Stockholm gepresenteerd in zijn natuurlijke habitat, namelijk op de oprit van een eengezinswoning. Hiermee benadrukt Volvo zijn lange historie met ruime estates die tegemoetkomen aan alle eisen die een gezin aan een familieauto stelt.

Afgelopen zomer presenteerde Volvo de nieuwste generatie S60, een pure sportsedan maar met het DNA van Volvo. De nieuwe S60 is de eerste Volvo ooit die niet als diesel leverbaar is. Hiermee geeft Volvo een duidelijk signaal af wat betreft zijn visie op de elektrificatie van mobiliteit. Een langetermijnvisie die verdergaat dan de traditionele verbrandingsmotor. De nieuwe S60 is bovendien de eerste Volvo die in Amerika van de band rolt, in de eveneens eerste Amerikaanse productiefaciliteit van Volvo, in Charleston, South Carolina.

Naar nieuwsoverzicht