Nieuws

Louwman Group heeft het voornemen de Peugeot- en Mercedes-Benz-dealerbedrijven van Automotions Groep over te nemen.

Louwman onderzoekt de mogelijkheden tot overname en integratie van de Peugeot- en Mercedes-Benz-dealeractiviteiten van Automotions in West-Brabant en Zeeland. Beide partijen hebben hierover een principeovereenkomst bereikt. Het gaat om de verkoop- en de aftersalesactiviteiten.

“Met deze overname bouwen we als Louwman verder aan onze Retail-strategie. Ons dealernetwerk breiden we regionaal uit in West-Brabant en Zeeland. Onze positie bij sterke merken als Mercedes-Benz en Peugeot wordt verder vergroot. We versterken onze aanwezigheid in personenwagens en groeien vooral stevig in lichte bedrijfswagens en trucks. Door deze uitbreiding kunnen we onze klanten nóg beter van dienst zijn. De overname biedt ook kansen op schaalvoordelen”, aldus Marco Broere, algemeen directeur Louwman Dealer Groep.

De gezamenlijke activiteiten zullen worden voortgezet onder de naam Louwman.

Automotions is in Zuidwest-Nederland één van de leidende aanbieders van mobiliteit. Vanaf 2007 breidde Automotions Groep onder de leiding van Lennard van Oeveren en Jeroen Gelok het verzorgingsgebied uit door overnames van andere dealerbedrijven. “De ontwikkelingen van de afgelopen jaren hebben stuk voor stuk geresulteerd in solide bedrijven. Het zijn de toekomstontwikkelingen binnen automotive die ons tot deze overname hebben doen besluiten”, aldus Lennard van Oeveren. “Beide merken hebben schaalgrootte nodig om verder te kunnen groeien. Door de overdracht aan Louwman Group zien we de toekomst voor de merken Mercedes-Benz en Peugeot dan ook vol vertrouwen tegemoet.”

Alle Automotions-vestigingen worden overgedragen aan Louwman Group. Het gaat om de Mercedes-Benz-vestigingen in Goes, Roosendaal en Terneuzen. Voor Peugeot gaat het om de vestigingen in Breda, Bergen op Zoom, Roosendaal, Goes en Terneuzen. De medewerkers van Automotions worden medewerkers van Louwman Dealer Groep.

De beoogde overname wordt naar verwachting deze zomer afgerond. Een en ander is afhankelijk van de goedkeuring door de ACM.

Louwman Group is een familiebedrijf, opgericht in 1923, en behoort met ruim 90.000 autoverkopen per jaar tot de grootste automotive bedrijven in Europa. Vanuit deze solide basis ontwikkelt Louwman Group zich als brede mobiliteitsaanbieder om de huidige en toekomstige mobiliteitsbehoeftes van haar klanten in te vullen.

Bij Louwman Group werken wij vanuit onze missie: Passie om mensen te bewegen. Klanten, medewerkers en de samenleving staan voorop in alles wat we doen. Hierbij hanteren we de volgende vier kernwaarden: Gedreven door de klant, blijven verbeteren, verantwoordelijkheid voelen en samen zijn we Louwman.

Ook als aanbieder van zorghulpmiddelen en mobiliteit op maat heeft Louwman Group (met Welzorg en RSR) een toonaangevende positie in Nederland.

Louwman Group blijft zich ontwikkelen in de mobiliteitsmarkt door uitbreiding en deelnemingen: Auto.nl, Driven, Fietsvoordeelshop, Mobility Invest Group en autodeelbedrijf WeGo. Bij Louwman Group zijn ongeveer 2.950 medewerkers actief in Nederland, België, Denemarken, Zweden en Tsjechië.

 

Naar nieuwsoverzicht