Vanaf 1 november 2020 gaan wij verder onder de naam Louwman. Klik hier voor meer informatie.
Vanaf 1 november 2020 gaan wij verder onder de naam Louwman. Klik hier voor meer informatie.
Vanaf 1 november 2020 gaan wij verder onder de naam Louwman. Klik hier voor meer informatie.

Nieuws

Automotions levert 20 nieuwe elektrische smarts aan SVRZ

Zorgorganisatie SVRZ rijdt elektrisch. Twintig opvallende smarts rijden door de provincie Zeeland en laden op bij eigen laadpalen.

Vooral de thuiszorg medewerkers die veel korte afstanden rijden besturen de auto’s. De auto’s worden geladen aan veertien SVRZ oplaadpalen. Waarvan tien op eigen terrein. De overgang naar elektrisch rijden verdient zich direct terug. De businesscase laat zien dat SVRZ goedkoper rijdt dan fossiel rijden. Momenteel plaatst SVRZ 6500 zonnepanelen op haar locaties. Deze zelf opgewekte stroom kan straks gebruikt worden voor de elektrische auto’s.

CO2 reductie
SVRZ wil een bijdrage leveren aan de CO2 reductie. De bedrijfsauto’s van SVRZ stoten nu 125 ton CO2 uit per jaar. Door de aanschaf van de elektrische personenauto’s bespaart SVRZ zo’n 55 ton per jaar.

De elektrische auto
SVRZ kiest voor de smart EQ Fortwo. De actieradius van 120 kilometer is voldoende voor de ZorgThuis medewerkers in de wijk. De smart is een opvallende verschijning en bovendien prijstechnisch interessant. De auto past met de avontuurlijke stijl goed bij SVRZ.

Ervaringen
SVRZ heeft eerst een pilot gedaan met de smart. Hoe gaat elektrisch rijden in z’n werk? Alle medewerkers die gaan rijden in de smart krijgen een uitgebreide instructie van de leverancier Automotions.

Elisa van der Ree, zorgmedewerker SVRZ: ‘Ik vind het fijn dat ik een steentje kan bijdragen aan een beter milieu. Rijden in een elektrische auto was nieuw voor mij. Maar ik had het zo onder de knie. De smart is praktisch. Hij is flexibel en ook nog eens goed zichtbaar.’
Jim Konijnendijk, Accountmanager zakelijke markt bij Automotions: ‘SVRZ is vooruitstrevend te werk gegaan door direct haar volledige personenwagenpark te vervangen door elektrisch. Deze oplage is zeker bijzonder te noemen. De smart is een opvallende auto in het Zeeuwse landschap, waarmee ze laat zien duurzaamheid en CO2 reductie belangrijk te vinden. Dat hebben ze goed aangepakt!

Duurzame zorg
SVRZ vindt het belangrijk maatschappelijk verantwoord te ondernemen. SVRZ plaatst momenteel maar liefst 6500 zonnepanelen op de daken van haar eigen locaties. Tevens investeert SVRZ nu en in de komende jaren in de energietransitie. De eerste twee bestaande locaties van SVRZ gaan nog in 2019 van het gas af.

Elektrisch rijden voor uw bedrijf
Bent u benieuwd naar de voordelen van elektrisch rijden voor uw bedrijf? Neem dan contact op met één van onze vestigingen. Onze collega's adviseren u graag.

Naar nieuwsoverzicht