GLA Facelift 2017

De GLA heeft zijn SUV karakter niet verloren
De GLA heeft zijn expressieve SUV karakter niet verloren. Sterker nog, de wijzigingen in het model zit hem in de details. Het technische performance van de SUV is aangescherpt, er kan gekozen worden uit drie onderstelvarianten. Het comfortonderstel is standaard, optioneel kunt u kiezen voor een verlaagd onderstel (in combinatie met AMG Line of Dybamic Handling Package) en ook is er een offroad-onderstel waarbij de carrosserie 30 mm hoger geplaatst is, wat zorgt voor bodemvrijheid en een hogere zitpositie.

De GLA van Mercedes-Benz is standaard uitrgerust met o.a.:

  • Eco start-stopsysteem
  • Schakelindicatie
  • Offroad-functies
  • Communicatie module
  • Buitenspiegels met geïntegreerde knipperlichten
  • 17 inch multispaaks lichtmetalen velgen

Meer over de GLA-Klasse 
De facelift van de GLA is heel subtiel uitgevoerd. Zo heeft de GLA nieuwe bumpers een andere grille en lichtunits. De standaard uitrusting is nu uitgebreid met 17 inch multispaaks lichtmetalen velgen. Verder kunt u nu kiezen uit een aantal nieuwe lakkleuren zoals het opvallende ‘canyonbeige’. De optionele bi-xenon-koplampen zijn vervangen door LED-koplampen die zorgen voor een kleurtemperatuur die vergelijkbaar is met daglicht. Het energieverbruik ligt een stuk lager, tot zo'n 70% minder ten opzichte van halogeenlampen. Richtingaanwijzers, dagrijverlichting en positieverlichting zijn als multifunctionele lichtstroken uitgevoerd. Gedurende de volledige levensduur van de auto hoeven verlichtingselementen niet meer vervangen te worden. 

Motoren en verbruik.
De GLA van Mercedes-Benz is leverbaar als diesel en benzine auto, met van elk vijf uitvoeringen met drie verschillende versnellingsbakken. Met de facelift van de GLA breidt men ook direct zijn motorenpalet uit met de GLA 220 benzine met 184 pk, 300 Nm en 4Matic-vierwielaandrijving. Hij neemt in het gamma plaats tussen de twee andere benzinemotoren met 156 en 211 pk, binnen een palet dat gaat van de GLA 180d met 109 pk tot de GLA 45 met 381 pk. De aerodynamica van de GLA zorgt voor gunstige luchtweerstand die invloed heeft op een gering brandstofgebruik én een laag geluidsniveau, ook bij hogere snelheden.

Interieur
Het interieur wordt afgewerkt met met hoogwaardige materialen, zoals nieuwe bekledingsoorten, verchroomde bedieningselementen en sierdelen. Nieuw is de 360-graden camera waarbij men kan kiezen tussen volledig beeld of splitscreen-weergave. Het vrijstaande 20,3 cm (8 inch) mediadisplay is net als den ieuw wijzerplaten uitstekend afleesbaar. 

Safety first
De nieuwe GLA is voorzien van een actieve rem-assistent, deze waarschuwt wanneer je op te geringe afstand van je voorligger komt en levert indien nodig rembekrachtiging. Wanneer de bestuurder te laat reageert schalkelt het anatoom remmen in om een botsing te voorkomen. Verder beschikt de GLA standaard over 'attention assist', een systeem waarbij vermoeidheid van de bestuurder tijdig gedecteert wordt via het stuurgedrag, zodat de bestuurder tijdig een waarschuwingssignaal krijgt. 

De nieuwe Mercedes-Benz GLA
In december 2019 is de compleet nieuwe Mercedes-Benz GLA gepresenteerd, welke zal debuteren op de autosalon van Brussel in januari 2020. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom dit nieuwe model? Vul dan hier uw gegevens in.

Meer info:

automotions

Mercedes-Benz

Locaties: Goes, Roosendaal, Terneuzen

Telefoon: 0113-224200 (Algemeen)

Meer contactgegevens

Mercedes-Benz
GLA-Klasse

Verticale tabs

Voertuigsoort: 
Personenauto