Al de ruimte die u wenst
De  Ford Edge scoort aanzienlijke op het gebied van been-, hoofd- en bagageruimte. De Edge biedt uiterst comfortabele plaatsen aan voor vijf volwassenen. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om de achterste stoelen neer te klappen voor de hoeveelheid bagageruimte die u wenst. Door middel van Active Noise Control ervaart u tijdens het rijden een oase van rust!

Slimme SUV voor een slimme wereld
In de vernieuwde Ford Edge maken drie nieuwe rijassistentiesystemen hun Europese debuut:

  • Post-Collision Braking helpt om de impact van een mogelijke tweede botsing te beperken door automatisch gematigde remdruk toe te passen in het geval van een aanrijding. Door het voertuig af te remmen, kan verdere verwonding van inzittenden en meer schade aan de auto voorkomen of beperkt worden.
  • Evasive Steering Assist helpt de bestuurder langzame of stilstaande voertuigen te ontwijken om een aanrijding te voorkomen. Het systeem is ontwikkeld voor snelheden in zowel stadsverkeer als op snelwegen. Het maakt gebruik van radar en een camera om langzame en stilstaande voertuigen te detecteren en ondersteunt de bestuurder bij de manoeuvres om obstakels te ontwijken als een aanrijding dreigt.
  • Adaptive Cruise Control met Stop-and-Go en Lane Centring Assist helpt bij het aanhouden van een veilige afstand tot voorliggers en vermindert vermoeidheid bij de bestuurder door tijdens lange ritten de auto midden in de rijstrook te houden.

Krachtige en verfijnde prestaties
De Ford Edge is voorzien van de nieuwste aandrijftechniek van Ford, waarmee hoge prestaties worden gekoppeld aan een gunstig brandstofverbruik en lage CO2-emissies*. Fords nieuwe 2,0-liter EcoBlue bi-turbo dieselmotor levert vermogen, trekkracht en prestaties van een motor met een grotere cilinderinhoud, tegenover het verbruik en de CO2-uitstoot die horen bij kleinere motoren.

Voor het eerst is de EcoBlue dieselmotor voorzien van een innovatief bi-turbosysteem in combinatie met geavanceerde brandstofinspuiting. Mede dankzij de geringe inwendige wrijving voldoet deze krachtbron aan de strenge Euro 6-emissienorm. De nieuwe EcoBlue bi-turbomotor levert een vermogen van 175 kW (238 pk) en is in de Edge gekoppeld aan Ford Intelligent All Wheel Drive. Dat zorgt voor optimale trekkracht bij lage toerentallen, terwijl rijgeluiden en vibraties tot een minimum zijn beperkt. Tegelijk is de acceleratie soepel en lineair, wat zorgt voor extra rijcomfort.

Connected en comfortabel interieur
Met de optionele, draadloze lader is het mogelijk om de nieuwste smartphones zonder kabel op te laden. Met het omvangrijke SYNC 3 infotainmentsysteem – geschikt voor Apple CarPlay en Android Auto™ – zijn verbonden smartphones, audio, navigatie en klimaatregeling te bedienen via het 8 inch touchscreen en via spraakbediening.

Meer info:

automotions

Ford

Locaties: Breda, Roosendaal

Telefoon: 076-5281400 (vestiging Breda)

Meer contactgegevens

Ford
Edge

Verticale tabs